0
guru melakukan sex dengan pelajar 15 tahun
Gambar hiasan

SINGAPURA: Seorang bekas guru wanita sekolah menengah yang didakwa melakukan hubungan seks dengan pelajarnya yang berusia 15 tahun telah kembali ke mahkamah semalan tetapi perbicaraan kesnya telah ditangguhkan.

Guru wanita dalam lingkungan awal 30an itu didakwa melakukan perbuatan tersebut ke atas pelajarnya pada awal Januari yang lalu.

Berpakaian hitam, dengan ketinggian 1.6m, berambut pendek dan kurus, guru berkenaan ditemani oleh suaminya dan seorang wanita yang tidak dikenali.

Semalam, Penolong Pendakwa Raya, Sharmila Sripathy-Shanaz memohon penangguhan selama empat minggu kepada mahkamah. Beliau berkata, siasatan secara keseluruhannya telah pun selesai hanya menantikan laporan dari psychiatric guru tersebut sahaja.

Penangguhan itu juga membolehkan dakwaan tambahan dikenakan jika ada.

Peguam guru berkenaan, Mr Dennis Tan tidak membantah permohonan berkenaan.

Untuk rekod, mengikut Kanun Keseksaan yang dipinda pada tahun 2008, menyatakan adalah menjadi kesalahan seorang wanita melakukan hubungan seks dengan individu berusia 16 tahun ke bawah.

Pada tahun 2009, seorang guru telah menjadi wanita pertama dipenjara 10 tahun kerana melakukan hubungan seks dengan pelajarnya yang berusia 15 tahun.

Stomp.sg

MENARIK UNTUK DILIHAT

ExtraClassifieds.com - Free Classifieds USA - Buy & Sell, post Your free classified ad Now

Post a Comment Blogger

 
Top