0
Avatar memang wujud
Bagi sesetengah kepercayaan, kulit biru biasanya merujuk kepada sifat dewa. Misalnya, Dewa Khrisna dalam kepercayaan Hindu dan Dewa Mesir, Amon digambarkan berkulit biru. Entah bagaimana, ternyata manusia berkulit biru benar-benar wujud, seperti kisah berikut ini:

 Pada tahun 1820, seorang anak yatim piatu yang berasal dari Perancis bernama Martin Fugate mendapat tanah hibah di sebelah timur Kentucky, yang dikenal dengan nama Troublesome Creek. Kemudian Martin mengahwini seorang wanita berasal dari Amerika, Elizabeth Smith, yang berambut merah dan berkulit sangat putih, seputih salji. Keluarga Fugate memiliki 7 anak, dan 4 di antaranya berkulit biru. Keluarga ini bertambah jumlahnya, kerana sesama anggota keluarga Fugate berkahwin antara satu sama lain.


Perkahwinan antara sepupu kerap terjadi, keluarga Fugate juga berkahwin dengan keluarga-keluarga tetangga mereka. Anak-anak Martin yang berkulit biru akhirnya berkahwin dengan saudara dari Ibu mereka. Zachariah, seorang anak berkulit biru, berkahwin dengan saudara 


MENARIK UNTUK DILIHATVideo budak sekolah ramai-ramai di hutan
Gambar Neelofa kantoi ketika basah
Izara Aishah buat tarian yang melampau

Post a Comment Blogger

 
Top